• Tips
  • DysseApp lanseras

DysseApp lanseras

Sveriges första DysseApp!

app-icon-2cmDysseAppen riktar sig till ungdomar och barn med dyslexi.

DysseAppen är framtagen för att inspirera ungdomar med dyslexi att skapa egna smarta strategier för lärande. Den har utvecklats av ungdomar som själva har dyslexi tillsammans med ett professionellt team och med finansiellt stöd från Skandia – ”Idéer för livet”. Även föräldrar till dyslektiska barn och lärare har stor nytta av DysseAppen för att bättre kunna stödja sina barn respektive elever.

I DysseAppen kan Du ta del av korta videos där två ungdomar som själva har dyslexi delar med sig av sina smarta tips. Dessutom kan Du ta del av värdefull kunskap och erfarenheter genom att lyssna på DyssePodden. Vi kommer också regelbundet ställa viktiga frågor för att höra vad Du tycker och Du kan ta del av vad andra tycker. Avslutningsvis delar vi med oss av vår Verktygslåda med förslag på datorprogram och appar som kan stödja dyslektiker.

Bakom DysseAppen står Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn och Du kan bli medlem samt finna mer information på http://www.fdb.nu.

Den är utvecklad av ungdomar som själva har dyslexi i samarbete med Skandia - "Ideer för livet".Ttanken är att andra ungdomar med dyslexi ska med hjälp av appen få hjälp att hitta sina vägar till lärande.  Även om appen riktar sig till ungdomar kan föräldrar, lärare och andra som vill lära sig mer om dyslexi och smarta tips för lärande. Bakom DysseAppen står Föräldraföreningen för Dyslektiska Barn.

Appen är gratis och kan laddas ner från AppStore, inom en snar framtid finns den även tillgänglig för Android.

Här kan du ladda ner appen!

I appen hittar du:app-icon-2cm

  • Poddar
  • Smarta tips
  • Dyssa!
  • Verktygslåda

 

 

Tags: dyslexi, DysseApp

Skriv ut

Skoldatatek.se är en gemensam webbplats
för Sveriges Skoldatatek