Fokusstöd och tidshjälp

bild av Comfort Focus, från Comfort Audio

Hörselhjälpmedel ger trygghet eftersom det blir lättare att koncentrera sig på vad läraren säger.

Comfort Focus från Comfort Audio är de dyraste, men också de mest avancerade. De är utvärderade bland annat i ett projekt i Norrköping. En hörselslinga följer med och fungerar som halsrem.

IrisLinX från Iris Hjälpmedel
Det är lätt att växla mellan olika kanaler. En lärare har en sändare inställd på kanal 5. Varje elev som har en mottagare kan nu lyssna på läraren på kanal 5. I ett annat rum står en annan lärare med en egen sändare. Eleven behöver nu bara byta kanal till den lärarens kanal så kan den lyssna på den läraren. Kombinationsmöjligheterna är stora.

StageLine finns till försäljning hos LSM - Läs och Skrivmöjligheter med fler. Den levereras i praktisk väska.

 

 

 

Tidshjälpmedel med påminnelse
Timex Ironman

Timex Iron Man Datalink är en armbandsklocka med 10 larm, om de programmeras in på klockan eller obegränsat antal larm om de programmeras in via ett program på datorn. När påminnelsen kommer syns en textremsa i klockan.

Cadex är en digital armbandsklocka med möjlighet att ställa 12 dagliga larm. Texten syns samtidigt som klockan larmar. Även korta meddelanden kan programmeras, som telefon eller koder. All programmering sker direkt i klockan.

Time-timerTime-timer visar att inställd tid krymper och försvinner. Finns i tre storlekar (8x8cm, 18x18cm, 30x30cm) i armbandsmodell och som iPhone-applikation.


Talande armbandsur
SveaFå tiden uppläst med en knapptryckning. Svea är ett talande armbandsur som läser upp tiden analogt följt av dygnsangivelse. Omställningsbar till digital uppläsning.

 

Lista med talande hjälpmedel hos Rehabmodul

Apple-appar med möjligheter

Androidappar med möjligheter

 

Skriv utE-post

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Skoldatatek.se är en gemensam webbplats
för Sveriges Skoldatatek