Digital dagbok

PictureMyLife® är en ny digital Dagbok som underlättar kommunikation med hemmet, vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

PictureMyLife® har fått positiva omdömen från Västbergaskolan och Frösundas skola Ikasus som använder plattformen sedan i våras. Nu har också Äventyrsskolan bestämt sig för att använda den.

En specialpedagog på Västbergaskolan i Stockholm säger:
– Det bästa med Dagboken är att den gör arbetet enklare, snabbare och bättre. Dessutom höjer det kvalitén – det är mycket sällan under mina 25 år som jag upplevt det. Många hjälpmedel kommer och går, det här är helt verklighetsförankrat och fyller ett stort behov.
http://picturemylife.se/intervju/

En förälder skriver:
– Dagboken är ett enkelt verktyg som gör att man kan känna sig trygg under dagen eftersom man får underhandsinformation med både bild och ord.

Egen erfarenhet bakom sajten
Idén till PictureMyLife® föddes ur en egen erfarenhet. En av de fyra entreprenörerna är mamma till en pojke med Downs syndrom. Hon letade länge efter digitala hjälpmedel men hittade inget som fungerade. Lösningen blev att själv skapa de användarvänliga verktygen.

Företaget startades i september 2014 av fyra kvinnor, Lisa Lidgren, Yvonne Malmström Grimme, Maria Skantz och Lollo Andström.

Bildbaserade scheman är på väg
Snart kommer bildbaserade scheman som underlättar planering och struktur i vardagen.

Skriv ut

Skoldatatek.se är en gemensam webbplats
för Sveriges Skoldatatek